كرواسون 🥐 وباتيه بالجبنه
الطريقه 😍
كيلو دقيق ابيض ورشه ملح
وعلبه زبادي
وباكو خميرة ومعلقة سكر كبيرة
معلقة كبيرة بيكنج بودر
معلقة صغيرة خل
وماء دافئ حسب ما العجينة ما تاخذ وتلم
نصف كوب زيت
تعجن المقادير كلها مع بعض لحد ما تبقى عجينه لينه
وتترك تخمر لمده نصف ساعه اواكثر
وبعد كده تقطع العجينة إلى كور صغيره حجم البيضه
ونسبها ترتاح لمدة ربع ساعة
وبعد كده كل خمس كور نفردهم على شكل دوائر وندهن بين كل واحدة سمنه واخر واحدة ما تحطيش عليها سمنه ونكرر
باقي الكور بنفس الطريقة
ونسبها ترتاح في الثلاجة لمدة ربع ساعة
وبعد كده نفرد بالنشابه على شكل مستطيل وتقطيعها بالطول
على حسب 3قطع أو 4 ونضع فيها الجبنه البيضاء ونلفها وبعد كده نجيب صنيه مدهونه زيت ونرص فيها الباتيه
ويدهن الوجه بصفار البيض والفانيليا ونرش عليه سمسم ويدخل الفرن على الرف الاول وبعدين تحت الشواية 💖
و الكرواسون يفرد على شكل دائره ويقطع مثلث ويوضع فيه الجبنه