-->
شوف الترند شوف الترند
الترند

عاجــــــل

الترند
وصفات طبخ
جاري التحميل ...
وصفات طبخ

طريقة عمل المشويات بطعم الحاتى


 كفتة مشوية ع الفحم :- ( نفس بتاعة الحاتي )

المقادير :

1 ك لحم احمر

250 جرام دوش ( عند الجزار قوليله دوش او بوش )

2 بصل مبشور ومصفي جيدا من المياه ( مترميش المياه)

نصف معلقة صغيرة بيكنج بودر

ملح

فلفل أسود

جوزة الطيب

للتقديم والتزيين : 

بقدونس

بصل

ليمون

طريقة التحضير :-

تقطعي اللحم مكعبات مع البوش ونحطها في الثلاجة ساعتين وبعدها نطلعها ونفرمها ع الوش الواسع في المفرمة

ونضيف عليها طفل البصل المصفي من المياه جيدا والملح والفلفل الأسود و جوزة الطيب والبيكنج بودر وقلبها حلو اوي لحد ماكل المكونات تتجانس مع بعضها كويس

بعد كدة نفرمها مرة كمان في المفرمة ع الوش الاضيق من الوش الاولاني ولو مفيش يبقي نفرمها ع نفس الوش تاني

بعد ما نخلص الوش التاني نعجنها ( ندعكها ) اكنها حتة عجينة نفضل نعجن فيها لحد ماهتلاقيها عملت معاكي عرق يعني تحسي بقت مفتلة اول ماتوصلي للنتيجة دي يبقى احنا نجحنا ندخلها الثلاجة 4 ساعات عشان تتشمع

ومتفكش ع النار

بعدها نجهز الأسياخ ونشعل الفحم ونطلع الكفتة لتشكيلها او نشكها ع الاسياخ واحنا بنشكها فاكرة مياه البصل نبشر عليها حبة واحدة طماطم ونضيف شوية ملح وفلفل أسود ونبل ايدينا بيها عشان الكفتة متبقاش ماسكة في أيدي

ونضعها ع الفحم بعد فرشه في الشواية وظبط الحرارة

ونقلب لحين النضج ثم نضعها ع طبق التقديم الموجود به البقدونس والبصل الشرائح ونزين بشرائح الليمون

طريقة عمل صينية الخضار بالدجاج بالفرن

المقادير

4 افخاذ دجاج كاملة ( فخذ + ورك ) منقوعة بالملح و الليمون و والماء
2 حبة بطاطس متوسطة الحجم
1 حبة باذنجان متوسطة الحجم
1 حبة فلفل اخضر
2 حبة طماطم مقشرة
2 حبة كوسا
1 حبة بصل متوسطة الحجم
كوب شاي زيت زيتون
4 فص ثوم مقطع
1 ملعقة طعام ملح او أكثر حسب الرغبة
1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
نصف ملعقة صغيرة هال مطحون
1 ملعقة صغيرة بهار حلو
عصير ليمونة واحدة

طريقة التحضير

نقشر الخضار التي تحتاج تقشير و نقطعها جميعاً الى دوائر رقيقة .
نرتب الخضار بشكل طبقات في صينية الفرن ، البطاطس في الاسفل .
نصفي الدجاج من الماء و نغسله جيداً و نرتبه فوق الخضار و نضيف التوابل و الملح و عصير الليمون ثم نوزع الزيت فوق المكونات مع كوب من الماء .
ندخل الصينية الى الفرن بدرجة 180 و عندما تبداً بالغليان نخفف النار و نتركها لينضج الخضار و يتحمر الدجاج و نقدمها مع السلطة أو اللبن ( زبادي )
البانيه الكداب 
حاجه كده وهم وموفره جدااا وطعمها يهبل وكل الكميه دي بصدر فرخه واحد 
المقادير:
صدر فرخه واحد كبير
2 بطاطس متوسطين مسلوقين ومهروسين
3/4 ك بقسماط
بصله كبيره مفرومه
3 فصوص توم كبار مفرومين
التوابل 1/2 م ص كل من
( كزبره ناشفه وبابريكا و توابل فراخ وفلفل اسود) ..ملح حسب الرغبه
كل ده هنفرمه ف الكبه كويس جدا
الخليط هيبقي ملزق بسيط فنبل ايدينا زيت ونشيله ف طبق ونغطيه
ونسيبه يرتاح لمده 10 دقايق ف التلاجه وبعدين هنطلعه ونحط ف طبق زيت والطبق اللي فيه خليط الفراخ وصينيه وبعدين هندهن الصينيه بمسحه زيت ونبدا نشكل لازم نبل ايدينا زيت واحنا بنشكلها ونبدي نشكل شبه البانيه كده 
وبين كل طبقه من الفراخ كيس عشان ميلزقوش ف بعض زي ماموضح بالصور 👇 وبعد ماخلصنا الكميه هندخلها ف الفريزر لحد ماتتجمد
لازم تتجمد عشان نعرف نحطها ف البيض والبقسماط 
وبعد ماتتجمد هنطلعها وبعدين هنكون مجهزين 3 اطباق
الطبق الاول فيه دقيق وعليه رشه ملح وبابريكا وتوم بودر وفلفل اسود
الطبق التاني 2 بيضه وعليهم نص كوب لبن ورشه ملح وفلفل اسود
الطبق التالت بقسماط وعليه رشه ملح وفلفل اسود وبابريكا وتوم
وبعدين لازم نشتغل بالبانيه وهو مجمد ينزل ع الدقيق وبعدين البيض وبعدين البقسماط وينزل ف الزيت ع نار متوسطه منقلبش خالص غير لما ياخد لون من تحت
وبعدين يطلع ع مناديل مطبخ وهكذا نعمل ف باقي الكميه 
هتاكلي احلي واطعم بانيه كداب واعملي بقا


فراخ الحاتي المشوية بافضل تتبيلة واسهل طريقة والشوي على البوتاجاز واسرار ارز حضر موت والطعم مظبوط بجد

مقادير الفراخ

هاتي فرخة في حدود كيلو ونصف

ملح

فلفل

بصلة كبيرة مبشورة

طماطمية مبشورة

م. صلصة نوع كويس علشان بيفرق في الطعم خل

هنتبل الفراخ

بالبصل الاول ونسيبه نصف ساعة ثم نضع بقية المكونات الخل والطماطم والصلصة وملح وفلفل ونتركهم ساعتين ثم نحضر الشواية اللي في الصور ونسخنها كويس جدا ثم نضعها علي البوتاجاز الي ان تسخن جدا ثم نضع الفراخ تأخذ صدمة وتلون ثم نقلبها الناحية الاخري الي ان تأخذ لون ثم نوطي عليخا ونغطيها الي ان تستوي ونخرجها عاى بقدونس وتقدم

ارز حضر موت

نصف كيلو ارز بسمتي

لكل كوب ارز

م. ص كاري

نص .م.ص كركم

لكل كمية الرز

٤ حبهان

٥ قرنفل

عود قرفة

شوربة

بصلة صغيرة مفرومة

الطريقة ننقع الارز لمدة نص ساعة

نضع سمن وزيت على النار ثم ننزل بالبصل تقلبتين الى ان يصبح البصل شفاف ثم نضع التوابل ثم الارز والشوربة اوالماء ويمكن وضع مكعب مرق بيعزز الطعم ونترك الارز يستوي ثم نحضر فحمة ونقفلها بمعلقة سمنة ويقدم بالف هنا 





كفته الفراخ 

المقادير

كيلو صدور و اوراك فراخ مخليه

بصله مفرومه ناعم ومتصفيه كويس

بقدونس مفروم ناعم

معلقه كبيره زيت

معلقه صغيره فلفل احمر رومي مفروم

معلقه صغيره من بصل باودر بابريكا وتوم باودر والملح والفلفل الاسود وبيكينج باودر وبهارات فراخ

كميه الصدور اد كميه الاوراك يا اما تستبدلي الاوراك بالدهن لكن اوعك تعمليها صدور لوحدها هتنشف منك

هتفرميهم كويس وتضيفي كل المقادير عليها وتعجنيهم مع بعض كويس تسبيها ترتاح ف التلاجه مش اقل من نص ساعه وبعدين تشكليها ع اسياخ الشيش طاووق وتحطيها ع ورق زبده او صينيه مدهونه زيت وبعدين تدخليها فرن ساخن من ٣٥ل٤٠ دقيقه ودوقي ألذ واطعم كباب فراخ ف الدنيا

تعديل

مايه البصل الي صفيناها حطي عليها معلقه زيت وانتي بتشكلي الكفته تبلي ايدك بيها كده هندي اللون الحلو ده وكمان بعد نص ساعه من التسويه لمعي الكفته بالخليط ده هيخليها طريه وبتلمع حلو اوووي


بقلم : شوف الترند

بقلم : شوف الترند

شوف الترند هو موقع منوعات يقوم بالنشر للمحتوى المتداول و الأكثر مشاهدة علي مواقع الويب وشبكات التواصل الاجتماعى‏.

التعليقات



إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

إتصل بنا

عن الموقع

شوف الترند هو موقع منوعات يقوم بالنشر للمحتوى المتداول و الأكثر مشاهدة علي مواقع الويب وشبكات التواصل الاجتماعى‏.

مشاركة مميزة

7 حيل للتخلص من صوت صرير الباب

المنزل تصدر الكثير من الصرير ؟ الأبواب التي تصرّ تجعل أسناننا تصرّ أيضاً ! إنها مزعجة من ناحية الصوت وهي تثير أعصابنا أكثر من أي شيء ...

تغريداتي

جميع الحقوق محفوظة

شوف الترند

2021