-->
شوف الترند شوف الترند
الترند

عاجــــــل

الترند
وصفات طبخ
جاري التحميل ...
وصفات طبخ

أسهل طريقة لعمل البيتزا بانواعها


 بيتزا سوبر سوبريم 

المقادير :

العجينة

-6 كوب طحين

-2 ملعقة صغيره خميرة فورية

-6 ملعقة صغيره حليب بودرة

-2 ملعقة كبيرة سكر

-1 ملعقة كبيرة نشا

-1 ملعقة صغيره ملح

-1/2 كوب زيت نباتي

-3 كوب ماء دافئة

الصلصة

-6 طماطم مطحونة بالخلاط

-6 ملعقة كبيرة زيت زيتون

-1 ملعقة كبيرة اورغانو

-1 ملعقة كبيرة دبس بندورة

مكونات البيتزا

-200 جرام شرائح سلامي

-3/4 كوب جبن موزاريلا مبشورة، أو بحسب الرغبة

-1 بصلة، مقطعة مكعبات متوسطة الحجم

-200 غرام دجاج، قطع مشوية أو مسلوقة

-1/4 كوب زيتون أخضر أو أسود

طريقة التحضير :

1-لعمل العجينة، تخلط المكونات الجافة، يضاف الزيت مع الفرك ثم الماء بالتدريج مع الفرك ويعجن، تقسم العجينة أربعة أقسام متساوية وتترك ساعة لتتخمر.

2-لتحضير الصلصة، في قدر، توضع الطماطم، دبس البندورة وزيت الزيتون وتترك الصلصة حتى تتجانس، يضاف الملح وزعتر الاوريغانو ثم توضع الصلصة جانباً.

3-عندما تتخمر العجينة، تفرد بالشوبك حسب السماكة المطلوبة ثم توضع في صينية دائرية متوسطة الحجم ويغرز بالشوكة بشكل خفيف.

4-يدهن وجه العجينة بزيت الزيتون ثم توضع ثلاثة ملاعق صلصة طماطم، يوزع الزيتون، الدجاج، شرائح سلامي والبصلة فوق البيتزا وتدخل الفرن.

5-عند استواء العجينة من الأسفل، تخرج البيتزا وتقطع ثمانية قطع ثم توضع جبنة الموزاريلا وتعاد الى الفرن حتى تذوب الجبنة


بيتزا بالسجق 

المقادير :

لعجين البيتزا :

-3 كوب ك دقيق

-معلقة ك خميرة فورية

-1/2 كوب ك لبن

-معلقة ص ملح

-5 معالق ك سكر

-3 معالق ك لبن بودر

-1/4 كوباية ك زيت

مكونات الصلصة :

-2 معلقة ك صلصة

-3 معالق كبيرة كاتشب

-معلقة ك زعتر

-معلقة ك بربكيا

للحشو :

-سجق متشوح ومقطع

-شرايح فلفل الوان متقطع

-جبنة شيدر، متزريلا، شيدر

-زيتون حسب الرغبة

طريقة التحضير :

تحضير العجين:

1- هندفى نص كوباية اللبن ونحط فيها معلقة سكر ومعلقة الخمير ونقلبهم كويس ونسيبها 10دقايق

2-هننخل الدقيق ونحط عليه الملح وباقى السكر واللبن البودر ونحط اللبن والزيت ونعجنها كويس ونحط على وش العجين زيت ونغطيها ونسيبها تختمر

هتكفى عدد 2بيتزا كبيرة

3-هنحضر الصلصة هنحط الكاتشب والصلصة والزعتر والبربيكيا على بعض نقلبهم كويس اول ما العجين يختمر هنقسم العجين كورتين ناخد واحدة ونفردها فى لحد ماتبقى بان مش رقيقة ومش سميكة يكون سمكها حوالى سنتى هنخرمها بالشوكة ونفرد عليها الصلصة وبعدين نحط السجق بعدين الفلفل الالوان وبعدين الجبن وندخلها الفرن على درجة حرارة 180 لحد ماتستوى من تحت بعدين نشغل عليها الشواية شوية


بيتزا مشكل جبن 

المقادير :

- 5 كوب دقيق

- 2 معلقة صغيرة خميرة

- كوب الا ربع زيت

- معلقة صغيرة سكر

- بصل بودر

- ماء دافئ للعجن

- رشة ملح

طريقه الصلصه :

3 طماطم .. 2 فص ثوم .. ملح وفلفل اسود حسب الرغبة .. رشة بصل بودر .. زعتر .. رشة بابريكا ..2 معلقة زيت ..

الحشو :

طماطم .. فلفل رومي .. زيتون ..جبنة رومي - جبنة موتزريلا - جبنة شيدر

الطريقه :

١. نضع الدقيق في بوله وعليه رشة ملح والبصل البودر

٢. نخلط الخميرة والسكر في نصف كوب ماء دافئ حتي نتأكد من جودة الخميرة ثم نضيفها علي الدقيق ونعجن وكل ما تحتاج ماء نزود بالتدريج لحد اما العجينة تلم معانا

٣. ثم نضيف الزيت ونستمر في العجن لمدة ١٠ دقائق

٤. نغطي العجينة ثم نتركها نصف ساعة حتي تخمر

٥. نبدأ في تجهيز الصلصة نضع زيت في إناء علي النار ثم نضع الثوم المفروم ويقلب حتى يصفر ويوضع عليه الطماطم ونتركها تتسبك ثم نضيف الملح والفلفل والبصل البودر والزعتر

٦. نقوم بفرد العجينة في صنيتين ثم نضع عليها الصلصة وتوضع حلقات الطماطم والفلفل الرومي والزيتون ثم ندخلها فرن ساخن ٥ دقائق ثم نخرجها نضع عليها الجبن المشكله وندخلها الفرن مرة أخرى لحد اما الجبن تسيح


يتزا الببروني 

المقادير :

العجينة :

- 2 كوب دقيق

- كوب ماء دافي للعجن

- معلقه زيت صغيره

- معلقه كبيره خميره

- ملح

- رشة سكر

- توم وبصل بودر

- زعتر

- معلقه كبيره لبن بودر او زبادي

طريقه الصوص :

عصير طماطم مخلوط من غير مايه كتير .. معلقه صلصه .. فص توم مهروس .. ملح وفلفل وزعتر وروزماري وبصل بودر ..

وجه البيتزا :

ببروني او هوت دوج او فراخ فيليه متبله ومشويه او بسطرمه حسب الرغب .. جبنه موتزاريلا او شيدر مبشور او شرايح شيدر .. زيتون وفلفل اخضر او ملون حسب الرغبه ..

طريقه التحضير :

١. بتخلطي المواد الجافه الاول وبعدها الزيت وتفركي الزيت مع المواد الجافه جيدا وبعدها بتعجني بالمايه وتسيبيها تخمر وتفرديها وحطيها في الصينيه

٢. الصوص بنخلط الطماطم بمعلقه مايه تخلطيها كويس وفي طاسه تشوحي التومه وتحطي عليها عصير الطماطم ومعلقه الصلصه وتتركيها تتسبك وتحطي عليها التوابل وحطيها علي البيتزا وتحطي الزيتون والفلفل الاخضر واللببروني او حسب اختيارك

٣. تحطيها في الفرن واما تستوي من تحت طلعيها حطي الجبنه الموتزاريلا وافتحي الشوايه


بيتزا باللحمه المفرومه 

المقادير :

البيتزا:

3 كوب دقيق

2 ملعقة كبيرة حليب بودر

2 ملعقة كبيرة زيت

ملعقة كبيرة سكر

ملعقة كبيرة خميرة

ملعقة صغيرة ملح

2 ملعقة كبيرة زبادي

ملعقة صغيرة زعتر

الصلصة:

ربع كيلو طماطم مبشورة

ملعقة كبيرة صلصة

ملعقة صغيرة زعتر

ملعقة صغيرة ملح وفلفل

ملعقة صغيرة زبدة

2 فص ثوم مفروم

الحشو:

ربع ك لحم مفروم معصج

2 حبات فلفل أخضر مقطع

3 حبات طماطم مقطعة

زيتون مخلي

طريقة التحضير :

1- في بولة نضع المواد الجافة دقيق وملح وحليب بودر وزعتر وزبادي ويقلب

2-كوب ماء دافئ نضع فيه الخميرة والسكر ويترك ٥ دقائق ثم يصب على الدقيق ويعجن لمدة ١٥ دقيقه

3-تترك ترتاح ساعة حتى يتضاعف الحجم وتفرد العجين في الصينية وعليها الصلصة ثم الجبن ثم اللحم المفروم ثم الجبن والفلفل والطماطم وعلى فرن ساخن لمدة ١٥ دقيقة 


بيتزا بميكس جبن وبسطرمة 

المقادير :

-2 كوب دقيق

-2 ملعقة كبيرة لبن بودرة

-2 ملعقة كبيرة زبادي

-2 ملعقة كبيرة زيت

-1 ملعقة صغيره سكر

-1 ملعقة كبيرة خميرة فورية

-3/4 كوب ماء دافئ

-رشة ملح

-1 ملعقة كبيرة خل

لصوص البيتزا نحتاج :

-2 ملعقة كبيرة كاتشب

-1 ملعقة كبيرة صلصة

-1/2 ملعقة صغيرة زعتر

-1/2 ملعقة صغيرة ثوم بودر

للحشوة 

-كمية من البسطرمة

-كمية من الزيتون

-ميكس جبن (رومي_موتزاريلا_شيدر)

-مكعبات فلفل أخضر مقطع

-مكعبات طماطم مقطعه

طريقة التحضير :

1-أولا لعمل العجينة جيبي طبق غويط وحوطي فيه الدقيق والسكر ورشة الملح ولبن البودرة والخميرة والزبادي والخل والزيت وقلبيهم مع بعض كويس ضيفي الماء حبة حبة وأعجني مش أقل من 7 دقائق لحد لما تتكون معاكي عجينه ملساء وبتلزق شوية 

2-غطي العجينة بعد كدة وسيبيها تخمر لمدة ساعة

3-بعد لما تخمر افردي العجينه بالنشابة وحوطيها في صينية مدهونة بالزيت وبعد كدة حوطي عليها صوص البيتزا وحوطي الزيتون والفلفل والطماطم وشيلي بذور الطماطم قبل ما تحوطيها وبعد كد حوطي البسطرمة ودخليها الفرن على درجة حرارة 200 لمدة1/4 ساعة

4-خرجي الصينية من الفرن وحوطي ميكس الجبن في الآخر ودخليها الفرن بعد كدة لمد 5 دقائق عشان الجبنة تسيح ومتنشفش منك وبعد كدة خرجيها من الفرن وقدميها وهي ساخنة هتلاقي الجبنة سايحة وفيها مطة حلوة اوي للموتزاريلا لو حطيتي الجبنة في الأول هتنشف فالأحسن تحوطيها في الآخر


بيتزا السينابون

المقادير :

العجينه

-0.5 كوب ماء دافئ

-0.25 كوب زيت زيتون

-ذره ملح

-ملعقه كبيره خميره

-ملعقه زعتر خشن

-قليل من السكر

-3 كوب دقيق

-3 ملاعق حليب سائل

صوص البيتزا

-فص ثوم مفروم

-م ك زيت

-م ك زعتر جااف خشن

-فلفل اسود

-ملح

-م ص سكر

-ليتر عصير طماطم تقيل

الحشو

-جبن موتزاريلا

-فلفل اخضر مقطع

-زيتون مخلي

طريقة التحضير :

1-لعمل الصوص يوضع جميع مكونات الصوص في قدر على النار وتترك حتى تثقل وتنضج وتترك لتبرد وتهدأ قليلا وتفرد العجينه على شكل مستطيل

2-توضع طبقة من الصوص ثم طبقه من الجبنة

يوضع الفلفل والزيتون ونبدا نلفها زي السينابون

نكمل لف كل العجينه

نقطعها حلقات سميكه قليلت بواسطه سكين بهدوء ثم ترص في صينيه بجانب بعضهم وتدخل الفرن الساخن جداً حتى تنضج 


بيتزا بالجمبري 

المقادير :

-3 كوب دقيق

-3 معالق زيت كبيرة

-1/2 معلقه صغيره ملح

-معلقه صغيرة سكر

-معلقه خميرة فوريه

-ماء دافئ للعجن

-1/2 ك جمبري

-بصله متوسطه

-فلفل الوان

-زيتون

-عصيرطماطم

-ليمونه

-5 فصوص ثوم مفروم

-جبنة موتزاريلا

-3 معالق زيت

-ملح وفلفل اسود حسب الذوق

-م ص كمون

-م ص بابريكا

-م ص قرفة

-فلفل حار

-زعتر

طريقة التحضير :

1-نضع الدقيق في وعاء مع نصف ملعقة ملح مع ٣معالق زيت ثم نضع الخميرة مع السكر مع نصف كوب ماء حتى تختمر ونضيف الماء الدافئ على الخليط

2-نتبل الجمبري نصف ليمونه مع ٣فصوص ثوم مهروس مع رشه ملح مع كمون

3-نضع البصله المفرومه مع الجمبري ثم نضيف التوابل مع الزيت على نار متوسطه

4-نضع عصير الطماطم مع ٢فص ثوم مهروس مع ٢معلقه زيت مع فلفل اسود مع رشه ملح مع زعتر

5-نفرد العجينه في وعاء مدهون ونضيف الصلصة مع طبقه موتزاريلا ثم نضيف الجمبري والفلفل الالوان والزيتون وبطبقه موتزاريلا ورشه زعتر


ميني بيتزا 

المقادير :

-2 كوب دقيق

-ملعقة كبيرة خميرة فورية

-ملعقة كبيرة سكر

-2 ملعقة كبيرة زيت زيتون

-ملعقة صغيرة خل

-رشة ملح

-ماء دافئ للعجن حسب نوع الدقيق

للوجه:-

-صلصة بيتزا

-فلفل أخضر

-جبنة موزاريلا

طريقة التحضير :

1-نضيف المكونات الجافة سويا ونقلب.

2-نضيف الزيت والخل ونقلب ثم نعجن بالماء تدريجيا حتى تتكون لدينا عجينة ملساء لاتلتصق باليد.

3-كل مانعجن أكثر كل ماتكون العجينة هشة وطرية بعد الخبز نترك العجينة تتخمر لمدة ٣٥ دقيقة ثم نشكلها دوائر ونضع الصلصة والجبن وأي حشوة مفضلة

4-تخبز في فرن ساخن مسبقا على درجة حرارة ١٨٠ على الرف الاوسط لمدة ١٥ دقيقة.

5-تحفظ بعد أن تبرد قليلا في وعاء محكم حتى تظل طرية.


بيتزا سي فود
المقادير :
-1/2 كيلو دقيق
-معلقه خميرة كبيره
-1/2 كوب ماء دافئ
-4 ملاعق زيت زيتون
-صلصة بييتزا
-شرائح زيتون
-فلفل اخضر واحمر
-جبنة موزاريلا
-جبنة رومي
-جمبري
-سبيط (حبار)
-قطع كابوريا
-رشه ملح
-ملعقه سكر

طريقة التحضير :
1- نضع في العجان الدقيق والخميره والماء الدافئ والزيت ورشه الملح والسكر حسب التماء العجينه ونعجن لمده 10 دقائق
2-ثم نبسها على الرخامه ونتركها تختمر مده ساعة وتفرد في صينيه ويرش دقيق ذره ابيض تحت العجينه ويوضع طبقه الصلصة ثم رشه جبنة موزاريلا ثم الفلفل والزيتون وفواكه البحر ثم الجبنة الرومي والموزاريلا وتدخل فرن حامي لمده 20 دقيق او حسب كل فرن

بيتزا شاورما فراخ
المقادير :
5 كور عجينة جاهزة من الفرن للبيتزا
للشاورما:
-4 صدور فراخ مخلية
-1 بصلة
-4 ثوم
-2 فلفل اخضر
-1 فلفل الوان
-1 طماطم
-1 معلقة صغيرة من كل من :
-ملح
-فلفل اسود
-بابريكا
-ثوم وبصل باودر
-كمون
-رشة شطة
-2 كيس موتزاريلا
-زيتون مخلي
الصلصة:
-2 معلقة كبيرة صلصة
-4 ملاعق كبيرة كاتشب او اكتر حسب الرغبة
نفس البهارات المذكورة فوق

طريقة التحضير :
1-الشاورما بقطع الصدور و بتبلها بالبهارات و في طاسة بحط معلقتين زيت او سمنة.. بنزل البصل و الثوم و بعدين الفلفل و الطماطم و في الآخر الفراخ تأخذ لون و نحط نص كباية ماء تستوي و اتابع السوا
2-الصلصة بحط في طاسة الصلصة مع الكاتشب مع البهارات مع نص كباية ماء او اكتر حسب الرغبة و اسيبها تتسبك كويس جداً
3-العجينة بفردها بالنشابة و احطها في صينية بحط الصلصة الأول و بعدين الشاورما و بعدين الموتزاريلا و الزيتون المخلي
بدخلها الفرن اتابع السوا و بعدين افتح الشواية و السوا ده حسب الرغبة تتحمر اوي


بيتزا مارجريتا 

المقادير :

- 2 كوب دقيق

- كوب الا ربع ماء

- 3 معالق كبيرة زيت

- 1 بيضة

- معلقة كبيرة خميرة

- معلقة كبيرة لبن بودرة

- معلقة كبيرة سكر

- معلقة زبادي

- معلقة صغيرة خل

- رشه ملح

طريقه الصلصه : فصين ثوم مدقوقين .. معلقه زيت .. معلقتين صلصة .. نص كوب مياة .. توم بودر .. بصل بودر .. فلفل اسود ..

بابريكا .. ملح ..

وجه البيتزا : كوب موزاريلا .. 0.5 كوب رومي .. 1 طماطم ..

0.25 كوب زيتون .

طريقه التحضير :

١. بخلط كله على بعض واعجن لحد لما تلم وما تلزقش في الايد. واغطيها واسيبها تختمر ساعة او اكتر

٢. اعمل الصلصة : اشوح فصين ثوم مدقوقين في زيت على النار. وقبل ما يتحمر, احط معلقتين صلصة وحبة ماء وعليها ثوم بودر وبصل بودر وفلفل اسود وبابريكا وملح. واسيبها تغلي شوية وبعدين اسيبها تبرد خالص.

٣. بقطع طماطم وزيتون واي اضافات.

٤. بعد ماتختمر العجين, افردها بالنشابة بسمك سم واحد ونص واخرمها بالشوكة. واسيبها نص ساعة كمان تخمتر تاني.

٥. افتح الفرن على ١٨٠ درجة وبعد نص ساعة احط الصلصة وبعدين جبنة موزاريلا وبشر رومي والطماطم والزيتون.

٦. ادخلها الفرن في الرف الاوسط لحد ماتبقى لونها ذهبي من تحت.

٧. وقبل ما اقفل, احط جبنة موزاريلا تاني واشغل الشواية تسيح الجبنة. وبعدين اقفل الفرن واطلعها على شبكة عشان ماتبقاش طرية.



بقلم : شوف الترند

بقلم : شوف الترند

شوف الترند هو موقع منوعات يقوم بالنشر للمحتوى المتداول و الأكثر مشاهدة علي مواقع الويب وشبكات التواصل الاجتماعى‏.

التعليقات



إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

إتصل بنا

عن الموقع

شوف الترند هو موقع منوعات يقوم بالنشر للمحتوى المتداول و الأكثر مشاهدة علي مواقع الويب وشبكات التواصل الاجتماعى‏.

مشاركة مميزة

7 حيل للتخلص من صوت صرير الباب

المنزل تصدر الكثير من الصرير ؟ الأبواب التي تصرّ تجعل أسناننا تصرّ أيضاً ! إنها مزعجة من ناحية الصوت وهي تثير أعصابنا أكثر من أي شيء ...

تغريداتي

جميع الحقوق محفوظة

شوف الترند

2021