-->
شوف الترند شوف الترند
الترند

عاجــــــل

الترند
وصفات طبخ
جاري التحميل ...
وصفات طبخ

أسهل الطرق لعمل أشهى أنواع الكبده

 

كبده اسكندراني

نص كيلو كبده

10 فصوص توم مفرومين

3 معالق خل كبيره

كسبره وكمون وملح وشطه لو حابين

فلفل اخضر متقطع

لمونتين

هنتبل الكبده نحط عليها الخل والتوم والكسبره والكمون والملح ونقلبها ونسيبها مش اقل من ربع ساعه

ف طاسه تيفال نحط زيت كتير ونسيبه يسخن عشان لما الكبده تنزل تحتفظ بقوامها متتهريش

منقلبهاش كتير عشان متتهريش دقيقتين كدا ونقلبها ونسيبها خمس دقايق الكبده اصلا مبتاخدش وقت ع النار عشان متشدش ف الاكل

بعد كدا ننزل بالفلفل المتقطع وندوقها ونظبط ملحها وشويه ونطفي عليها


كبده
المكونات
كيلو كبده مقطعه شرائح مثل البانيه
ثوم مفروم
خيار مقطع مكعبات
باذنجان
فلفل اخضر واحمر وحار
لسان عصفور
بصل مقطع قطع صغيره
عصير الطماطم
2 كوب دقيق
نصف كوب رده ناعمه جدا
ملح وكمون وكزبره ناشفه
خل وعصير الليمون
معلقه كبيره سكر
ماء
ماء ساخن
زيت وسمنه

الطريقة

أولا نخلل الخيار
نحضر طبق ونضع به الخيار ونضع عليه ثوم مفروم وملح ومعلقة كبيرة خل وكزبره ناشفه وكمون وسكر ونقلبهم ثم نضيف الماء الساخن ونتركه حتى يتتخلل

ثانيا نتبل الكبده
أولا نحضر خليط حتي نضيع ريحه الزفاره من الكبده
نحضر طبق ونضع بها ماء فاتر ثم نضع عليه الملح والخل وعصير الليمون و2 معلقه كبيره دقيق ونقلب جيدا ثم نضيف الكبده بعد نزع الخيط الشفاف منها ونتركها ربع ساعه

ثم نحضر طبق ونضع بها الكبده والثوم المفروم والملح والكمون والكزبرة الناشفه ونقبلهم جيدا
ونتركها جانبا

ثالثا نضع الزيت علي النار ونقلي الباذنجان ونتبله بالفلفل والثوم المفروم والملح والكزبرة الناشفه والخل والليمون
رابعا نحضر قدر علي النار ونضع بها معلقه صغيره من السمنه ثم نحمر اللسان عصفور وقبل ما يتحمر ننزل ببصله مقطعه مكعبات صغيره ونقلبهم جيدا ثم نضيف فلفل حامي وده اختياري ونقلب حتى تحمر ننزل 2 معلقه كبيره كبده مقطعه قطع صغيره وثوم مفروم ونحمرها مع بعض ثم نضيف عصير الطماطم والبهارات ونتركها حتى تستوي

خامسا نحضر طبق كبير ونضع الدقيق والرده الناعمه ولو مش ناعمه خالص ممكن نضربها بالكبه ثم نضيف الملح والكمون والكزبرة الناشفه ونخلطهم جيدا ثم نغلف الكبده كويس جدا ثم تقلي بالزيت لمده دقيقه فقط

 كبده اسكندرانى
المكونات
ربع كوب زيت
توم مفروم " حسب الرغبه "
كمون
ملح
فلفل
شطه
عصير ليمون
الكبده
فى طاسة نسخن زيت ( ربع كوب ) كويس جدا جدا .
ننزل بملعقة صغيرة توم مفروم ونقلب ثوانى وننزل بالكبدة ولازم نسمع صوت طول الوقت .
ننزل بالكمون والملح والفلفل والشطة ( حسب الرغبة) ونخلط .
نضيف الفلفل الحار ونقلبه دقيقتين .
نضيف ملعقة كبيرة عصير ليمون ونقلب الكبدة كمان دقيقة .
كبدة 
المكوّنات
ثوم – 3 فصوص
فليفلة خضراء مقطعة الى شرائح – 2
ملح – ملعقة صغيرة
كمون – ملعقة صغيرة
خلّ أبيض – ملعقة كبيرة
عصير ليمون حامض – ربع كوب
كبدة مقطعة الى مكعبات – 500 غرام
زيت نباتي – ملعقتان كبيرتان
بصل مقطع الى شرائح 
بقدونس مفروم للتقديم - بحسب الرغبة
طريقة العمل
1- في وعاء الخلاط الكهربائي، ضعي الثوم، نصف كمية الفليفلة، الملح، الكمون، الخل الأبيض وعصير الليمون وافرمي المكونات في الخلاط.
2- في وعاء، ضعي الكبدة، زيدي نصف كمية التتبيلة وأتركيها جانباً مدة نصف ساعة.
3- في مقلاة، حمي الزيت، ضعي الكبدة المتبلة على نار متوسطة دون تقليبها في البداية وأتركيها على النار حتى تتحمر من الأسفل.
4- قلبي الكبدة، أضيفي إليها الكمية المتبقية من التتبيلة والكمية المتبقية من الفليفلة المقطعة وقلبي المكونات حتى تتداخل وتنضج.
5- ارفعي المقلاة عن النار، اسكبي الكبدة في طبق، زينيها بالبصل والبقدونس ثمّ قدميها على سفرتك.

كبده بالصوص البني:-
المكونات:
300 جرام كبده، مقطعة إلى شرائح ومقطعة إلى شرائط
1/2 كوب عصير ليمون
1 ملعقة كبيرة زيت
1 ملعقة كبيرة زبدة
1 حبة بصل، مقطع إلى شرائح رفيعة
150 جرام فطر، مقطع إلى شرائح
3 فص ثوم، مفروم
1 ملعقة كبيرة دقيق
1/2 لتر مرق
1 ملعقة صغيرة أوريجانو مجفف
رشة جوزة الطيب
1 ملعقة كبيرة خردل
3 ملعقة كبيرة كريمة
1 ملعقة كبيرة بقدونس، مقطع إلى قطع صغيرة
طريقة التحضير:
1-توضع الكبدة في مصفاة ويُصب فوقها عصير الليمون ويُخلط ،ثم تُغسل الكبدة تحت الماء الجاري.
2- تُجفف الكبدة قبل تحميرها في المقلاة مع الدقيق والزيت.
3- يستغرق طهي الكبدة 3 دقائق فقط فوق نار مرتفعة الحرارة ، ثم توضع جانبًا.
4- يوضع البصل في القدر وتُخفض الحرارة إلى متوسطة حتى يطرى البصل.
5-يضاف الثوم والفطر ويُقلبا حتى يختلطا ويُحمرا لمدة 5 دقائق.
6- يُرش الدقيق ويُقلب حتى يُغلق الخليط، ثم يُصب المرق.
7- يُقلب الخليط حتى يثخن الصوص ويضاف الأوريجانو وجوزة الطيب والخردل.
8- يغلي الخليط غليانًا هادئًا لمدة 5 دقائق قبل إضافة الكريمة والبقدونس. 
كبده اسكندراني
نص كيلو كبده
10 فصوص توم مفرومين
3 معالق خل كبيره
كسبره وكمون وملح وشطه لو حابين
فلفل اخضر متقطع
لمونتين
هنتبل الكبده نحط عليها الخل والتوم والكسبره والكمون والملح ونقلبها ونسيبها مش اقل من ربع ساعه
ف طاسه تيفال نحط زيت كتير ونسيبه يسخن عشان لما الكبده تنزل تحتفظ بقوامها متتهريش
منقلبهاش كتير عشان متتهريش دقيقتين كدا ونقلبها ونسيبها خمس دقايق الكبده اصلا مبتاخدش وقت ع النار عشان متشدش ف الاكل 
بعد كدا ننزل بالفلفل المتقطع وندوقها ونظبط ملحها وشويه ونطفي عليها بس



بقلم : شوف الترند

بقلم : شوف الترند

شوف الترند هو موقع منوعات يقوم بالنشر للمحتوى المتداول و الأكثر مشاهدة علي مواقع الويب وشبكات التواصل الاجتماعى‏.

التعليقات



إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

إتصل بنا

عن الموقع

شوف الترند هو موقع منوعات يقوم بالنشر للمحتوى المتداول و الأكثر مشاهدة علي مواقع الويب وشبكات التواصل الاجتماعى‏.

مشاركة مميزة

7 حيل للتخلص من صوت صرير الباب

المنزل تصدر الكثير من الصرير ؟ الأبواب التي تصرّ تجعل أسناننا تصرّ أيضاً ! إنها مزعجة من ناحية الصوت وهي تثير أعصابنا أكثر من أي شيء ...

تغريداتي

جميع الحقوق محفوظة

شوف الترند

2021