-->
شوف الترند شوف الترند
الترند

عاجــــــل

الترند
وصفات طبخ
جاري التحميل ...
وصفات طبخ

طرق مختلفة لعمل أحلى طبق فول



 فول بالسلطة 

هنقطع طماطم وخيار وبصل قطع صغيرة جدا (كل تقطيعه بتفرق فى الطعم) ومعلقة بقدونس مفروم كبيرة وعصير نص ليمونه (اختيارى)

ونضيف عليهم ملح وفلفل وكمون ورشة سكر صغيرة وشطة (حسب الرغبة)

ومعاهم ٣ معالق زيت كبار ونقلب الخليط ده كله مع بعض ونسيبه ١٠ دقايق على جنب يتجانس ونروح نسخن الفول

لما يسخن كويس نضيف عليه الخلطة دى ونقلبها فيه ونطفى على طول .. مش عاوزينها تستوى هى بتبقى فريش كده

عيش بلدى بقى واحلى ساندوتشات بيبقى روعة وممكن نضيف طحينة



فول بالصلصة
فص ثوم مفروم وهننزل بيه فى أربع معالق زيت يادوب تقليبه نشم ريحته وننزل عليه بطماطماية مبشورة أو معصورة ونص كوباية مية سخنة
ورشة فلفل اسود وملح وكمون ونقلبهم لغاية ما تغلى وننزل بيهم على الفول ونوطى النار ونغطى عليه ونسيبهم يتسبكوا سوا .. هتاكلوا احلى طبق فول بالصلصة 

فول مدمس بالحمص

المقادير
400 غرام حمّص مغسول ومصفى
400 غرام فول مغسول ومصفى
½ فنجان من النعناع الطازج المقطع
½ فنجان بقدونس طازج مقطع
½ فنجان بصل مقطع
طماطم كرزية كل منها مقطعة نصفين
قرن فلفل مقطع
رأس ثوم مهروس
¼ فنجان زيت الزيتون
3 ملاعق طعام من عصير الليمون
5 ملاعق طعام من خل التفاح
ملح وفلفل أسود مطحون حسب الرغبة
طريقة التحضير
في الوعاء المخصص للسلطة، اخلطي الحمّص والفول والنعناع والبقدونس والبصل والطماطم الكرزية
ضعي الفلفل والثوم وزيت الزيتون وعصير الليمون وخل التفاح في الخلاط واخلطيها حتى تتجانس. اسكبيه فوق السلطة وقلبي لتمتزج، رشي الملح والفلفل الأسود وقدميها مع الخبز العربي الأسمر . 

فول بالبسطرمة بالبيض
مقادير
1 علبة فول مدمس
2 ملعقة كبيرة زبدة
6 فص ثوم شرائح
2 حبة فلفل أخضر حار شرائح
ربع كوب خل أحمر
بصل أخضر
4 حبة طماطم منزوعة البذور ومقطعة
1 ملعقة كبيرة معجون الطماطم
ربع كوب ماء
100 جرام بسطرمة
ملح وفلفل حسب الرغبة
4 حبة بيض عيش بلدي للتقديم
طريقة تحضير
1- يشوح البصل والثوم في الزيت ثم تضاف البسطرمة

2- يضاف الفلفل الحار والبصل الأخضر

3-  يضاف الطماطم والخل ويتبل بالملح والفلفل والكمون

4-  يضاف الفول ويقلب جيدا

5-  في طاسة أخرى يقلى البيض ثم يضاف على وجه الفول ويقدم الطبق 


فول بالسجق
المقادير

‏- 1 كوب فول مدمس
‏- 4 سجق شرقي مقطع شرائح
‏- 1 فلفل حار مقطع
‏- 2 معلقة كبيرة زيت زيتون
‏- 1 طماطم مقطعة مكعبات
‏- ½ كوب عصير طماطم
‏- 1 معلقة صغيرة ثوم مهروس
‏- 1 معلقة صغيرة فلفل اسود
‏- 1 معلقة صغيرة ملح
الطريقة
شوحي البصل والثوم والفلفل الحار المفرومين مع قطع السجق في الزيت على النار.
ضيفي مكعبات الطماطم والقليل مع عصير الطماطم.
ضيفي الفول المدمس والملح والفلفل الأسود وقلبي ثم ضعي الفول بالسجق في طبق التقديم وقدميه. 
فول بالزبدة والثوم والليمون
فصين ثوم هانقطعهم شرايح متوسطة هنحمرهم فى معلقتين كبار زبدة على نار متوسطة لغاية ما ياخدوا لون دهبى غامق
بعدها ننزل بشرائح فلفل أخضر حامى أو بارد دقيقتين وننزل بعصير نص ليمونه وملح وفلفل وكمون ونقلبهم سوى كويس ونعلى النار يسخنوا وننزل بيهم زى الطشة على طبق الفول (المسخن مسبقاً) ونقلبهم سوى ، ونوطى النار ونغطيه ٥ دقايق يتسبكوا سوى  

فول بالثوم
المكونات:
1. كوب فول مدمس. 2. فص ثوم مهروس. 3. ملاعق زيت. 4. فلفل وملح وكمون.
الطريقة:
1. يوضع الزيت في مقلاة على النار ثم يضاف الثوم المهروس. 2. يقل حتى يصبح لونه ذهبيا. 3. يضاف الثوم إلى الفول الساخن. 4. يضاف الفلفل والملح والكمون ويقدم ساخنا. 

فول بالسلطة 
هنقطع طماطم وخيار وبصل قطع صغيرة جدا (كل تقطيعه بتفرق فى الطعم) ومعلقة بقدونس مفروم كبيرة وعصير نص ليمونه (اختيارى)
ونضيف عليهم ملح وفلفل وكمون ورشة سكر صغيرة وشطة (حسب الرغبة)
ومعاهم ٣ معالق زيت كبار ونقلب الخليط ده كله مع بعض ونسيبه ١٠ دقايق على جنب يتجانس ونروح نسخن الفول
لما يسخن كويس نضيف عليه الخلطة دى ونقلبها فيه ونطفى على طول .. مش عاوزينها تستوى هى بتبقى فريش كده
عيش بلدى بقى واحلى ساندوتشات بيبقى روعة وممكن نضيف طحينة حسب الرغبة 
فول محمر بالسمنة
هانستخدم ٣ معالق كبيرة سمنة وهنحط معلقة واحدة الاول فى طاسة ولما تسخن ننزل بالفول عليها والنار عاليه وهنسيبوا يتحمر ٣ دقايق .
بعدها نهدى النار ونقطع عليه شرايح فلفل اخضر حار أو بارد حسب الرغبة وملح وفلفل بس
فى طبق أو طاسة صغيره برة هنسخن معلقتين السمنة وممكن زبدة لغاية ما تبداء تفوور وننزل بيها مباشرة على وش الفول ياخد صدمة .


فول بالطحينة
هنسخن الفول فى طبق ونعمل بره الاتى 
هانجييب معلقتين كبار طحينة ونحطهم فى كوباية عليهم معلقة كبيرة زيت ومعلقة صغيرة خل أو عصير ليمون ورشة ملح بسيطة وممكن معلقة بقدونس مفروم ونخففها بميه يستحسن تكون سخنة ويقلب كله كويس جدا وتكون خفيفه مش تقيلة وننزل بيهم على طبق الفول ونقلبهم سوى دقيقتين على النار وبالهنا والشفا⁩
 
بقلم : شوف الترند

بقلم : شوف الترند

شوف الترند هو موقع منوعات يقوم بالنشر للمحتوى المتداول و الأكثر مشاهدة علي مواقع الويب وشبكات التواصل الاجتماعى‏.

التعليقات



إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

إتصل بنا

عن الموقع

شوف الترند هو موقع منوعات يقوم بالنشر للمحتوى المتداول و الأكثر مشاهدة علي مواقع الويب وشبكات التواصل الاجتماعى‏.

مشاركة مميزة

7 حيل للتخلص من صوت صرير الباب

المنزل تصدر الكثير من الصرير ؟ الأبواب التي تصرّ تجعل أسناننا تصرّ أيضاً ! إنها مزعجة من ناحية الصوت وهي تثير أعصابنا أكثر من أي شيء ...

تغريداتي

جميع الحقوق محفوظة

شوف الترند

2021